пътуване и пандемия

Пандемия, дигитален маркетинг и пътувания. Как са свързани тези три неща?

Макар пандемията да ни спря да излизаме извън страната, просто защото не е сигурно кога каква регулация ще се наложи, не ни спря да пътуваме в България. Прекрасната ни родина ни разкри пред себе си красивите морски и планински гледки, които да си призная, дори аз бях позабравил. Стягайки обаче куфара за уикенд в България и подготвяйки маршрута осъзнах, че ако бях чужденец нямаше да мога да се оправя с организацията на пътуването.

Замисляли сте се какво правим преди да тръгнем в чужбина?

Сядаме пред компютъра за час-два и вадим всичката информация онлайн, която намерим – за маршрутите, проверяваме сайтове на хотели, сайтове на забележителности, купуваме билети дори през тях, за да не губим време в опашки на място, проверяваме разстояния и тн. В България, това да се направи е почти невъзможно. Не казвам, че няма никаква дигитализация, а само, че тя далеч не е достатъчна.

Да вземем например дигиталния маркетинг, който можеха да правят хотелите и забележителностите  по време на пандемията. Тези хотели, които имат уеб сайтове, а това би трябвало да са всички хотели, можеше да вложат ресурси в SEO оптимизация и локална оптимизация. Тук в Trafficnews.bg са обяснили много подробно защо дигиталният маркетинг не трябва да бъде оставен на заден план, дори и по време на пандемията. Търсейки място за настаняване, попадайки например на визитката на даден уеб сайт, дадения клиент ще може да се ориентира кога е отворил хотела. За забележителностите е абсолютно същото, ако имат съкратено работно време – колко и кои дни. Тук повечето собственици застават зад идеята, че нямат достатъчно ресурси, за да плащат и за реклама и за органичен трафик. Според мен и двете неща са добри, но печеленето на клиенти, които са дошли сами, защото уеб сайтът се показва на по-горните места в Google, или пък заради добрият онлайн имидж на забележителността, това като че ли получава по-голяма част от моите симпатии. Определено има какво да подобрим, а дотогава: „Приятно пътуване!“.

Google+ Comments