Идеи за семеен уикенд

Семейните почивки винаги са представлявали сериозно предизвикателство. Планирането и реализацията често пъти се разминават. Но важното е от преживяването да останат само положителни емоции. Днес в блога си ви споделям няколко идеи за лежерен, ползотворен и много релаксиращ уикенд.

Надявам се по-възрастните от четящите, оп – по-улегналите, си спомняте семейните почивки за ден около някой язовир или пък в планината. Храна, предварително приготвена вкъщи, напитки, одеяла, игри – всичко това събрано в една кола и разтоварено на определена поляна. Е, сега мисля, че тази традиция отново се възражда.

Наскоро със семейството ми решихме да си направим подобен пикник. Избрахме неделния ден, защото тогава метеорологичните условия бяха по-добри. За наша дестинация първоначално приехме язовир Батак. Наложи се да я сменим, тъй като там почти нямаше свободно място за дневно къмпингуване. Бяхме приятно изненадани от гледката, но и трябваше бързо да сменим посоката.

Отправихме се към язовир Широка поляна. В непосредствена близост се намира и язовир Голям Беглик, който всъщност е старият Антон Ивановци. Пътят ни към конкретната локация бе придружен от невероятни гледки на борова гора и вода. Имахме чувството, че се намирам извън пределите на страната ни, толкова бе красиво.

За нашия пикник се спряхме на леко сенчеста поляна, която перфектно ни охлаждаше и ни даваше чувството, че сме в планината. След голямото разтоварване събрахме съчки и запалихме огън за уют. Бях приятно изненадан, че имаше обособено място за запалване. Наблизо имаше заведение с чешма за общо ползване и тоалетна. В околността се откриват още заземени палатки и каравани, а хора не липсват.

Ние се порадвахме на чистия въздух и същевременно аз си припомних детските дни. Създайте и вие подобни приятни спомени на децата си и прекарайте подобен семеен уикенд на близкия до вас язовир, езеро или река.

Google+ Comments