Да поговорим за нюансите на Тайланд

wat-phoТайланд вече е популярна сред българите туристическа дестинация, съдейки по това което виждам във фейсбук. Всички изглежда са се запътили натам. Затова реших и аз да разуча по-подробно за страната. Стана ми интересно с какво се слави и какво може да се види и прави там. Честно казано, единственото нещо, което знаех, е, че там всичко е много евтино, но сега ще запълня пропуските си с най-голямо удоволствие.

Югозитична Азия е мястото, където се подвизава Тайланд. Титлата „екзотична страна“ определено й принадлежи. Всичката вкусна храна, кристално чиста вода и зелена джунгла може да получите на една абсолютно приемлива цена. Преживяването там няма какво друго да бъде освен незабравимо. Хората са учтиви, а чаят, който приготвят, бил уникален, затова не бива да се пропуска.

Туристическата перла на Тайланд определено е остров Пукет, привличащ с божествените си плажове. Там цените са малко по-високи, но си струва, защото на това място ще се почувствате в рая. Най-добре ще е да отидете през март, април или май, тъй като тогава времето е най-благоприятно за плаж; след това започва дъждовния сезон.

Столицата, Банкок, също не е за изпускане. Трафикът там е доста натоварен, но нека това не ви спира да се разходите из града и да разгледате всичките му кътчета – малки и големи. Там има доста пищни будистки храмове, отворени за посетители. Най-големият и старият сред тях е Уат По, където се вярва, че се е родил известният тайландски масаж.

Google+ Comments