7 от най-комерсиалните места, които искам да посетя

Толкова много места има по света, които искам да посетя, че цял един живот няма да ми стигне да го направя. Някои от тях са традиционни туристически дестинации, друга са по-нестандартни. Едни са наблизо, други – надалеч. Някои евтини, останалите – скъпи. Едва ли ще ми стигне цял ден да ви кажа за всички тях, затова днес решех да ви споделя 7 от най-комерсиалните и тривиални места по света, които въпреки популярността си все пак бих посетил с най-голямо удоволствие.

1. Рим, Италия – Колизеумът, Пантеона, Античните форуми и хълма Палатин, арката на Константин, Ватикана и техния музей… толкова много забележителности са събрани на едно място, че многобройната тълпа около мен въобще не би ме възпряла да ги разгледам до последния детайл.

2. Айфеловата кула, Париж – искам някой ден да я зърна с очите си, след това да минат няколко години и да се върна, за да я видя отново просто за да проверя дали усещането ще бъде същото. Искам да усетя духа на този красив град, да видя Сена, Сорбоната, Лувъра и всичко, което Париж може да ми покаже.

paris

3. Наклонената кула в Пиза – може би няма да си направя тривиалната снимка как я поддържам с ръка, но да я видя с очите си би било спомен, който ще пазя до края на живота си.

4. Тадж Махал, Агра – най-красивата любовна история от Средновековна Индия, превърнала се в най-красивата любовна история в световното минало и настояще. Кой не би искал да зърне поне веднъж това чудо на архитектурата и символ на истинската любов.

5. Пирамидите в Гиза – още едно древно и уникално достижение на древните архитекти, което остава ненадминато и мистично.

6. Мачу Пикчу, Перу – защото е още по-нестандартен и ни доближава до една съвсем различна от нашата култура.

7. Стоунхендж, Великобритания – може да ви прозвучи странно, но ми се ще сам да се убедя колко точно са големи тези каменни канари и наистина ли са толкова огромни, колкото си ги представям.

Stonehenge

Google+ Comments