Една нетипична ваканция

Знам, че повечето хора предпочитат да прекарат зимните почивни дни със семействата си и да съчетаят празниците с ходене в планинските ни курорти, да покарат ски или сноуборд или просто да се полюбуват на красивата зима в планината.

И честно да си призная, аз също намирам известен чар в това, но една моя много голяма страст надделя последната зима и реших да се впусна в едно интересно и нестандартно приключение.

Огромен фен съм на рали Дакар и поради стечения на обстоятелствата тази година то се проведе на територията само на една държава – Перу. Ето защо аз реших, че е крайно време да се насладя от близо на това зрелищно състезание и директно започнах да проучвам какви са цените на билетите от София до Перу. Издействах си достатъчно дълъг отпуск, заедно с официалните почивни дни се получаваше перфектно. Купих си билет и отлетях за страната на Инките.

https://www.sportlive.bg/sport/motor/bylgarskata-gordost-na-rali-dakar-%E2%80%93-orlin-aleksiev-746764.html

Никога не бях ходил в Южна Америка, а да съчетая това с изпълняването на една от най-големите ми страсти, си беше направо перфектно.

За мен наистина беше много вълнуващо да наблюдавам отблизо това невероятно състезание, където пилотите преодоляват изключително трудни терени с помощта на невероятни машини, много знания, умения и съобразителност.

В същото време страната и културата й ме очароваха. Съвсем различна цивилизация от тази, с която съм свикнал. Храната беше интересна и също различна за моето небце, но със сигурност имаше много неща, които ми допаднаха още с първото опитване.

Това беше изживяване, което винаги ще помня, защото реализирах една своя мечта.

Google+ Comments