Правилата на пътешественика

Всеки истински пътешественик знае, че едно от най-важните неща при пътуването е компанията. Дори всичко останало да е прекрасно, ако се натъкнете на неприятна или неподходяща компания, можете да сте сигурни, че пътуването ви ще бъде пълен провал, равносилен на кошмар. Един път ми се случи да пътувам с позната, която не спираше да говори. През целия път тарталясваше разни неща, при това в повечето случай негативни – или

обсъждаше хората, или беше недоволна от нещо. Под „нещо” имам предвид – всичко. Слава богу, че дестинацията не беше далечна, защото със сигурност нямаше да успея да издържа на напрежението.

Друго важно условие е изборът на дестинация. За съжаление много хора правят грешката да посещават места, не които им харесват, а такива които са по-евтини. Това обикновено не води до нищо добро, защото те предварително отиват с негативна нагласа. Моят личен съвет е да не допускате подобна грешка. По-добре изчакайте, докато имате възможност да отидете там, където искате или пък забравете предразсъдъците и си отворете съзнанието за мястото, към което ще пътувате.

Google+ Comments