Пътуване с бременна

Да пътуваш със самолет, влак, автомобил, кораб – имаме толкова много опции и възможности. Но едно от най-приятните е това с любимите хора. С приятели, с гадже, със съпруга, с деца и семейство. Подготвени сте за тези ситуации и сигурно доста сте ги преживяли. Но представете си да пътувате с бременна. Това е една нова категория, която изисква лека подготовка, за да бъде безпроблемно. Ето какво трябва да знаете.

Трябва да изходим от факта, че всяко пътуване на бременна жена трябва да е предварително консултирано с нейния лекар. Ако има разрешение и всичко е наред, то тогава спокойно може да стегнете багажа. Но не забравяйте да добавите и аптечка с най-важните лекарства, които отново трябва да са съгласувани с лекар.

За да бъде пътуването успешно, то независимо от превозното средство, избирайте часове, които са прохладни. Всеизвестен факт е, че жегите не се отразяват добре на бременните – водят до повишено кръвно или до падане на кръвната захар, а това може да причини припадъци. Така че много внимавайте и избягвайте обедните часове, особено през летния период.

Бъдете подготвени винаги с вода, подбирайте маршрутите така, че да не са прекалено натоварващи. Въпреки че се казва, че бременните трябва да се движат много, то не изминавайте няколко поредни дни повече от 10 км на ден. Винаги го правете с почивки на сянка и отделяйте време дори за леко полягване (това го споделям от личен опит от жена ми :D).

Бременността не може и не бива да ви попречи да изследвате света и да се наслаждавате на емоциите от пътуването. Просто променете нагласата си и се настройте за лежерна почивка, за да бъдете удовлетворени и да си изкарате здравословно, запомнящо се и безопасно.

Google+ Comments