С коя компания да летим?

Wizzair и Ryanair са две от най-популярните компании за нискотарифни полети в Европа. Двете авиокомпании са се утвърдили като достъпни и изгодни опции за пътуване, особено във времена на икономическа криза и високи цени на горивата. Ако се чудите коя опция е по-добрата, то в този текст ще сравня Wizzair и Ryanair по някои от моите най-важни параметри за пътуване.

Цени
И двата авиопревозвача са познати със своите ниски цени. Обаче, според последните анализи, Wizzair предлага по-ниски стойности за билет за повечето маршрути в Европа. Това може да бъде важен фактор за тези, които търсят най-изгодната цена.

Комфорт
Когато става дума за удобство при пътуване, и двата авиопревозвача не са точния избор. Обаче, в Ryanair мястото за краката е по-тясно и не включва храна и напитки в цената на билета. Wizzair също не предлагат храна и напитки в стойността на билета, но имат малко по-голямо разстояние между седалките. Поне това е моето наблюдение.

Разписание
И двата авиопревозвача имат гъвкаво разписание. Те могат да предложат полети до различни дестинации в Европа по всяко време на денонощието. Ryanair, обаче, има по-широк обхват на маршрутите и лети до повече дестинации от Wizzair.

Багаж
И двата авиопревозвача имат стриктни правила за багажа, защото искат да намалят разходите си. Wizzair позволява пътниците да носят ръчен багаж с размери до 40x30x20 см, докато Ryanair позволява багаж с размери до 55x40x20 см, но налага допълнителни такси за него. В момента има и нови разпоредби, затова проверявайте размерите на багажа при всеки отделен полет!

Независимо от това кой от двата авиопревозвача е по-добър, когато става въпрос за пътуване, винаги е важно да се направи сравнение на цените, услугите и изискванията за полетите, за да се направи най-добрият избор. Трябва да се има предвид, че компаниите за летене могат да променят правилата си, таксите и услугите по всяко време, затова е важно да следвате новините им преди да направите резервацията си и при чекиране.

Google+ Comments