Съвети за туристи в Тунис

Скъпи мои читатели, отдавана не ви бях писал за посещение на дестинация извън България. Е, вече мога да се похваля с нова държава в списъка ми с посетени. Това е Тунис. Африканската страна, която е спрягана за близка до европейските. Моите наблюдения обаче са други.

Споделям ви с този текст три изключително важни съвета, които мисля че ще са ви от полза за пътуване в Африка. Дано да ги имате предвид, защото аз може би доста се подведох и оставах леко разочарован.

Ще започна, че природата, пустинята, сафарито, хората в Тунис – всички те са прекрасни. Определено е различна култура и местните много добре я презентират, показвайки ти най-доброто. Но туристическите им агенции са леко изостанали и условията, които те представят за „отлични“ , не са това, което дори при нас в България е прилично.

Ако планирате посещение в Тунис, то непременно изберете хотел 5 звезди. По-малко от това ви гарантира еднообразна храна всеки ден, старо обзавеждане и спално бельо и слаб интернет, който е наличен само на рецепция. Затова нека цената не ви подвежда и нека не си разваляте почивката заради хотела.

Следващото важно условие е да изберете подходящ сезон. Не пътувайте през юли и август, защото е безумно топло. В деня на нашето тръгване температурите бяха 47 градуса, което на слънце е над 50. На плажа през повечето време не може да стоите след 11:00 часа, а следобед се показвате след 16:00 часа. Затова през септември, октомври би било по-подходящо за плажна почивка.

Накрая завършвам с апела да платите и за сафари с престой в пустинята. За мен това бе изключително изживяване и ще е грехота да сте в Африка и да не се докоснете до дивата ѝ красота.

Надявам се, че ви е било интересно и полезно. А може би малко по-нататък ще споделя и повече лични впечатления и мили моменти.

Google+ Comments