Смешни трикове за повече ръчен багаж

Пътуването със самолет е едно от най-големите предимства на нашия век. Стигаш бързо, удобно, навсякъде и за прилична сума пари. Но единственият дискомфорт, който може да се причини, е свързан с транспортирането на багаж. Всички знаем, че цената на билет е една, а когато добавим и допълнителен багаж, то цифрата расте. За да се справите успешно в подобни ситуации и да не плащате допълнителни такси, създадох този текст. Той е изпълнен и със смешни практики от туристи. Все пак може да заимствате нещо.

На проучването, което попаднах, като най-прилагана бе отличена практиката с обличането на дрехите. Какво означава това. Ограниченията от размер и тежест на куфара не позволяват да се поставят много неща в него. Затова много от пътниците избират да облекат най-дебелите си дрехи и обувки и да пътуват с тях. Други пък ги завързват за кръста, пълнят джобовете си с чорапи и бельо, както и качулките. Звучи безумно, но не се знае човек в каква ситуация може да попадне.

Друг трик е да се пътува само с дрехи, които вече са захабени и може да се разделите с тях. По този начин отивате на дестинацията, носите, изхвърляте и освобождавате място в куфара си за нови дрехи. Този трик е изключително приложим за хора, които отиват на шопинг трип. Също често срещано е и напъхването на таблет или лаптоп под якето или дори в панталона. А след проверката, може да се добави отново към багажа.

Споделената информация в този текст може да ви звучи нелепа и забавна, ала е практична. За тези, които искат да инвестират повече средства в преживяване и дестинация, отколкото багаж, си е направо полезна. И като за финал ще ви споделя, че само 20% от пътниците не укриват допълнителен багаж. А вие от тях ли сте?

Google+ Comments