Технологиите променят пътуването

В блога ми все повече четете за технологии. Причината е, че заради въведените ограничения, дори туризмът беше принуден да се промени, за да оцелее. А това се случва чрез дигитализация и оптимизация. Затова и днешната тема ще бъде посветена на технологичните нововъведения, които завинаги ще променят начина ни на пътуване по света.

Несъмнено един от големите скокове е въвеждането на все повече виртуални разходки из различни дестинации. Те абсолютно не могат да заменят усещането от атмосферата на локацията, но пък служат като много добър гайд. Чрез тях ще може да проверите всичко, което ви интересува и да сте много по-подготвени, когато се появите „на терен“. Или поне да научите нещо ново, докато чакате това да се случи.

От практична гледна точка обаче авиокомпаниите са тези, които направиха най-много промени за най-кратко време. В рамките на година въздушните превозвачи промениха тотално начина си на работа. Първи бяха Emirates, които въведоха приложение за проверка на здравния статус на пътниците. Това от своя страна спомогна и за по-бързите и качествени проверки.

Но технологичните промени не спират до тук. Последваха груповите вземания и връщане на пътници, автоматизирани паспортни проверки и прочие. Смята се, че през следващите няколко години пътуванията със самолет изобщо няма да са същите, защото тепърва компаниите инвестира големи суми за дигитализация. Все още не са обявили конкретни модернизации, но със сигурност ще се избегне струпването на много пътници.

Хубаво е, че времето ни е изпълнено с толкова възможности. Въпреки че в момента те са леко ограничение, според мен просто този момент на покой ще е блестящият старт за по-добро бъдеще. Затова аз съм за въвеждането на технологии в пътуването – просто за да стане още по-лесно и по-приятно.

Google+ Comments