Съвети при покупка на вила извън града

Имате допълнителни средства и искате да ги инвестирате в имот извън града? Чудесна идея! По този начин хем ще помогнете парите ви да бъдат „изядени“ от инфлацията, хем ще имате чудесно място за отмора при натоварване от ежедневието. Но преди да предприемете тази важна стъпка, ви давам няколко съвета за какво трябва да следите при покупка на къща на село.

Един от най-перфектните случаи е ако имотът е на равен терен. По този начин и поддръжката, и евентуално престрояване, и експлоатацията ще бъдат по-лесни. Но пък къщите на планински терени са толкова красиви. Така че може да направите компромис, ако сте готови да вложите повече усилия. Важно е до имота ви да има осигурен достъп с автомобил, както и връзка с ВиК и електричество. Или поне комуникацията с тях да е прилична.

Следващ основен момент е да огледате самата постройка дали разполага с партиди вода и ток. По този начин няма да се налага да пускате нови, които са свързани с копаене и много документи. Не забравяйте за наличието на изолация и добра дограма, защото са си скъпи инвестиции, ако трябва да ги правите после вие. Дайте реална оценка на къщата и вижте колко още средства трябва да вложите след като я закупите. Запитайте се: струва ли си?

Още нещо съществено от моите съвети – проучете населеното място, в което ще закупите имота. Вижте какво и дали се е писало по медиите. Намерете групи в социалните мрежи с жители и проверете за какви проблеми най-често сигнализират. Говорете с месните и проучете съседите си. Понякога колкото и да ви харесва даден имот, има много скрити условности и не си заслужава.

Накрая ви съветвам да се консултирате с адвокат и да проверите дали бъдещият ви втори дом има някакви тежести. Това са скрити ипотеки и подобни. Много внимателно проследете историята на имота и дали има наследници, които могат да предявят претенции и да ви съсипят иначе хубавата покупка.

Google+ Comments