Eкспресът на махараджите – шик и разкош на колела

xpressПрез 2010 година на своето първо пътешествие по Индия пое новият елитен влак с екзотичното име Махараджа експрес.

Композицията е разчетена всичко на всичко за 88 пътници, но за сметка на това пък няма равна в целия свят по комфорта, който предлага. В експреса има няколко вида купета – класа лукс, малки и големи, президентски. Обстановката във всички тях е не просто богата – тя е направо кралска! Подовете от натурално дърво са покрити с тежки и скъпи килими, навсякъде има студена и топла вода, че даже и вана. За наличието на телефони, телевизори, дивиди, интернет, сейфони и климатици не е необходимо даже да споменаваме.

Два вагона са организирани като ресторант, в който можете да се насладите не само на екзотиката на индийската кухня, но и да опитате най-добрите блюда от европейската. Има и бар, специални маси за игра на карти, сувенирен магазин, удобен хол с огромни панорамни прозорци – за да може пасажерите да се насладят на красивите пейзажи, покрай които минават, потънали в комфорт.

Билетите, както и сами сигурно вече сте се досетили, съвсем не са за всеки джоб. Един ден в обикновено купе ще ви струва 800 долара, а за президентския лукс ще трябва да се бръкнете поне 2500. В тези купета има не една, а две стаи, плюс отделна баня и тоалетна. И за да не нарушава никой спокойствието на вип персоните, разположението на президентските апартаменти, които за целия влак са само два, е в отделни вагони.

Всички стаи в Maharaja’s Express имат и собствени имена – Маник, Мунга, Панна – все имена на скъпоценни камъни в хинди.

Пътешествието с тази шикарна композиция продължава 7-8 дни. Всяка сутрин тя пристига на нова гара и престоява там почти цял ден – за да могат вип персоните да разгледат местните забележителности, да пообиколят магазините. Ех! Има ли още някой, който преобладаващо свързва Индия с бедност и лишения!? 🙂

 

Google+ Comments