Идеи за места за празника на любовта и виното

Едни от най-хубавите пътувания са тези, които прекарваме с най-любимите си хора. А през месеца, който носи най-много от най-възвишеното чувство, няма как да не ви дам идея за любими дестинации. Този път оставаме в България, а темата ще бъде вино и любов.

От личен опит мога да ви споделя за преживяването в две красиви места, които може би се досещате, че са винарни. Не претендирам, че са най-добрите в страната или че няма да намерите нещо много по-добро. Те могат да ви послужат като добри примери, от които да надграждате идеите си.

Една от любимите локации на жена ми не само за Свети Валентин, но и целогодишно е винарната в Старосел. Там има както хотелски комплекс, така и спа център, и ресторант, в който готвят доста вкусно. Мястото предлага винени обиколки по следите на траките и достъп до своите лозови масиви. Интериорът е приветлив, леко битов, но в абсолютен унисон с разположението на винарната. Тук ще може да се насладите на любовта си и на хубавото вино.

Другото мое любимо място е в по-нов стил и в него са инвестирани доста милиони. Това е винарната на Едуардо Миролио, която се намира до Нова Загора. Стилът на избата е изцяло вдъхновен от италианския си създател. Стаите в хотелската част са барокови и пищни. Дегустацията на вино включва обиколка из цялото производство и разкрива всичко до най-малки детайл. А това е любопитно както за любителите на виното, така и за професионалистите. Тук също има открит басейн и като зона за релакс може да го използвате по-скоро през лятото.

Сигурен съм, че има още доста винарни и шата из страната, които заслужават да им се отдели време и внимание. Ще се радвам да споделите и вашия опит.

А сега ви пожелавам весел празник и много любов през цялата година!

Google+ Comments