Защо така бе, КТБ?

Хубава я свърши Цветан Василев! На за пръв път гледам новини, чета вестници и онлайн сайтове и преглеждам коментари на разни хора с разни мнения, но за сефте виждам такава наглост. Направих си своя справки по въпроса с Кооперативна търговска банка (КТБ) в опита да погледна обективно на нещата, но тук дори няма място за обективизъм.

zЗабелязвам, в някои от текстовете звучи снизходителност. Горкият Цветан Василев – жертва на черен ПР. Че това е направо смешно! По голяма наглост не бях виждал никога. Вижте какво, драги мои, блог пространството не е само за да пиша за красивите неща от живота, но и да ви отворя очите и за мерзостите в страната ни, а сред тях и банковото мошеничество.

Каквото и да се случва в политиката ни, тя няма нищо общо с обективното престъпление по Търговския закон и Закона за кредитните институции. Като начало си е абсолютно наказуемо изплитането на мрежа от предприятия с цел измама. „Ем Сейт? ЕООД, „Юлита 2002? АД, „Рубин Индъстри? ЕООД, „Дивал 59? ЕООД, „Булит 2007? ЕООД, „Кен Трейд? ЕАД, „Рема Трейд? ЕООД  са фирмите в кръга на Цветан Василев. Известно е също, че част от тях са свързани с имена на негови случители. От тях и КТБ няма никаква отчетна дейност от 2011 г. насам. Че как ще има, след като стана известно , че КТБ отпуска на въпросните кредите, възлизащи на пъти повече от допустимото в закона. А за капак това свръх кредитиране застрашава сериозно вложенията на физическите и юридически лица. Наричат ги рискови кредити, защото нямат обезпечение насреща си. Прокуратурата обаче се помайва, „Банков надзор?се превърна в една голяма чуденка на действие и за момента само хвърлят прах в очите на обикновеният хора като спряга идеи за санкции за лицата, „допуснали високата кредитна експозиция на КТБ?. За Кооперативната банка – нищо.

Е, как да не е настроен зле народът и да не се опасява, че може такова безразсъдство и прехвърляне на отговорност да разклати цялата банковата система. Докога ще продължават да лъжат и да замазват очите му, все едно е безмозъчна маса без разумна преценка за ситуацията. Време е да престанем да се отнасяме със снизхождение и да дигаме бездейно рамене на подобни подлости. КТБ си заслужава санкциите и нека най-сетне съдебната ни система се събуди от летаргията и започне да правораздава справедливо и отговорно.

Google+ Comments