ЕОС Матрикс – правилният партньор

За тези от вас, които не знаят кои са ЕОС Матрикс – те са най-голямата колекторска агенция в страната, част от международната финансова група EOS Group. Съществуват на пазара от повече от 16 години и са съдействали на много хора да се справят с просрочените си задължения. Чрез своята дейност фирмата помага на много фирми да върнат в паричния поток немалък процент от общите си приходи, като в същото време да запазват добрите взаимоотношения с клиентите си.

Какво налага използването на услугите на колекторски компании като ЕОС Матрикс?
Ще се ограничим в анализа само на ситуацията в границите на България. Когато говорим за финансова и кредитна култура обществото в нашата страна не е най-добрата представителна извадка. Нашите родители са теглили единствено ипотечни кредити или такива за автомобил, а за всякакви други стоки или услуги са разчитали на заплатите си. Но, както всички знаем, това е бил период, в който не е имало такова изобилие от стоки и услуги, които да изкушават потребителите да си ги закупят, независимо че нямат достатъчно средства.

С течение на времето и падането на социалистическия режим, преминаването към демокрация и пазарна икономика, бавно, но сигурно и по нашите земи започна да се прокрадва консуматорството. Освен това революционните технологии създадоха един съвсем различен свят от този, в който са израснали нашите родители.

Днес никой не може без смартфон и още няколко електронни устройства. Благодарение на Интернет комуникацията с всяка точка на света се осъществява изключително бързо, а ние много по-лесно можем да бъдем изкушени да посетим някоя екзотична дестинация, предлагана ни в любимите сайтове, които посещаваме.

Всичко това, съчетано с появилите се множество финансови продукти и ниската финансова култура на българите, предпоставят голямото количество просрочени плащания от страна на българските потребители.

Разбира се, когато става въпрос за фирмите-кредитори е ясно, че те винаги са изправени пред подобен риск, но според специалистите от ЕОС Матрикс времето е от ключове значение. Колкото по-бързо бъде потърсен просрочилият клиент, толкова по-вероятно е сумата да бъде изплатена.

Ето защо ЕОС Матрикс се явява като консултант както на фирмите-кредитори, така и на просрочилите клиенти, предлагайки подходящи механизми за справяне със задълженията.

Google+ Comments