Хавайските острови – съвети

По принцип можете да посетите Хавай през всеки сезон и не бихте съжалявали. За любителите на сърфа, гмуркането, водните ски и желаещите да видят истински кит – вашият сезон е зимата. Тогава температурите са от порядъка на 20-25 градуса и е сезонът на китовете и големия сърфинг. В разгара на туристическия сезон е трудно да намерите свободни места в хотели, затова е добре да направите резервациите предварително.
Ако решите да отидете лятото, трябва да сте подготвени за пренаселените плажове, ресторанти и магазини, тъй като всички деца са във ваканция. Летните дни са горещи и слънчеви, температурите са около 30 градуса. През пролетта и есента може да станете свидетели на превалявания, но пък повечето фестивали и интересни събития са именно през тези сезони.
Не забравяйте да си вземете висок фактор слънцезащитно олио или крем, за да не допуснете едно неприятно изгаряне да провали почивката ви. В някои гористи местности от Хаваите можете да попаднете на комари, затова се запасете със средство против насекоми за всеки случай. Имайте в предвид, че цените навсякъде са по-високи от нормалното, така че вземете със себе си повече отколкото планирате да изхарчите, за да не останете неприятно изненадани. Връхна дреха ще ви е необходима, тъй като през нощта понякога температурите падат с около 15 градуса.

Приятно прекарване на всички, които плануват да отидат на Хавайските острови!Съвети за Хаваите

Google+ Comments