Как предпочитате да пътувате?

Начинът, по който избираме да пътуваме, може да е определящ за приятното ни прекарване по време на пътешествието или почивката ни, както и за финансовите средства, които да си предвидим да похарчим. Затова реших да ви споделя, кои са предимствата и недостатъците на няколко различни, но традиционни видове транспорт.

Ако пътувате с кола, ще се радвате на самостоятелност къде и кога да пътувате, колко време да останете там. Колата обаче е сравнително скъп начин за предвижване, така че е по-изгодно, ако сте четири или пет човека, за да си поделите пътните разноски. Хубавото при този начин за предвижване е, че можете да обикаляте както в България, така и в Европа, а също да управлявате собствения си план, график и места за посещение.

travel_cars_vector_01_by_marekpl-d6j09zw

С влак е по-евтино, по-бавно, но пък по-спокойно и понякога по-комфортно. Можете да спите, четете, да гледате филм на лаптоп, да играете карти с приятели, да се разхождате между вагоните и т.н. Има хора, които предпочитат този начин за предвижване и честно казано в него също има известна доза чар. Макар влаковете в България да не са най-приятното място на света, може би си струва да опитаме европейските такива.

Това, което не ми е харесвало при автобусите е, че следваш стриктен график и сте прекалено много хора на прекалено тясно място. Пътуванията траят повече време от колкото е поносимо за моите стандарти и билетите не винаги са на приемлива за поучаваното качество цена. На част от хората пътуването не им понася и всички останали сме длъжни да се съобразяваме с тях.

А какво ще кажете за самолет? Бързо е, интересно и всъщност доста безопасно като средство за пътуване. Винаги съм обичал да летя със самолет, защото ми предоставя съвсем ново усещане. Харесвам гледката през прозореца, момента, когато самолетът излита и въобще всичко, което полетът предоставя. Най-големият недостатък на летенето със самолет е, че е по-скъпо. Има фирми обаче, които пускат повече от изгодни билети, ако си резервирате такъв достатъчно рано.

Интересно преживяване е също така да хванете пътя за някъде пеша или с колело, но тук вече навлизаме в друга тема, която не смятам да засягам за сега.

Google+ Comments