Рим и още нещо

Пътешествието до Рим беше различно от всички, които съм имал до момента. Наистина за толкова кратък период от време се случиха толкова много неща, че не знам от къде да започна. На първо място ще кажа, че градът ми харесва страшно много, но изживяването, което имах беляза цялото ми пътуване.

Отпътувахме рано сутринта от София и пристигнахме също рано в Рим. Градът винаги е бил мечтана дестинация и бяхме много екзалтирани да пристигнем. Звъннахме на хазяйна, за да ни даде ключовете, но се указа, че е станало някакво недоразумение, от което се оказахме на улицата. Човекът просто явно беше дублирал резервацията ни с тази на други хора и съответно беше настанил тях.

И така се оказахме без място за спане и започнахме да търсим по съседните хостели. Пообиколихме почти всички, защото повечето нямаха места и накрая намерихме, но само за част от пребиваването ни там. За останалите два дни нямаше свободни места. Но ние като че ли бяхме спокойни, защото в многомилионен Рим нямаше как да не се намери една стая, в която да можем да се подслоним.

Започнахме нашата екскурзия и наистина се насладихме на града. Приказен, истински музеи. Два дни изминаха като на магия, а когато дойде време да си търсим места за спане и за другите два дни се оказа, че на практика не можем да си намерим. Само едната вечер намерихме едно място, в което да спим, но последната вечер остана непокрита. Обмислихме положението и решихме, че тъй като полетът ни беше рано сутринта няма смисъл да си наемаме стая.

И останахме на вън цяла нощ, което не беше никак добро решение, но в крайна сметка и това мина и се върнахме живи и здрави в България.

Едно различно, но запомнящо се пътуване!

Google+ Comments