Най-хубавото нещо е да пътуваш

Казвал ли съм ви, че обичам да пътувам? 😉 Мисля, че никога не сте чели това изречение в моите блогове. Всъщност това не е съвсем вярно. Аз не само, че обичам да пътувам – аз живея само, за да мога да посетя някоя нова страна, да видя много нови места и да нахраня душата си с нови емоции.

Истина е, че всеки път тръгвам за определена дестинация възможно най-неутрален. Това се научих да го правя, защото не винаги очакванията отговарят на реалността. Понякога тя е много по-приказна и привлекателна, но понякога те зашлевява толкова силно през лицето, че трудно успяваш да се освестиш.

Ето защо всеки път си харесвам място и тръгвам без очаквания. Знам точно какво искам да видя, а на самото място общувам възможно най-много с местните, за да ми кажат за някое необикновено и задължително място, което не бива да пропускам.

Така се зареждам от самия град, в който съм отишъл. Всъщност една от идеята на моите пътувания е именно таза – да усетя максимално много града, атмосферата му, начина, по който функционира. Пътувам с градския транспорт, пазарувам си в супермаркетите. Разхождам се по улиците, където няма туристически обекти. Опитвам се да се слея с тълпата и в същото време да усетя нейните вибрации. На базата на това и, разбира се, до колко са ме впечатлили местата и музеите, които съм посетил, си правя цялостно впечатление за даденото място.

За мен всичко е въпрос на усещане. А за теб?

Google+ Comments