Приятна почивка до Велинград и Цигов чарк

Руминика - еко вили до Велинград, Цигов чарк, Батак

Днес няма да ви говоря за екзотични дестинации, далече от нашата родина, а за място, което би било по възможностите на всеки наш читател да посети и да си изкара една приятна почивка. Наскоро аз лично прекарах един уикенд там, и затова както винаги се чувствам длъжна дам отзив в блога. Става въпрос за екологично вилно селище, намиращо се между Велинград и Цигов чарк, сред непокътната природа и красота и много исторически и природни забележителности в близост.

От личен опит мога да заявя, че местенцето е идеално за истинска почивка – релаксация, бягство от цивилизацията, обратно при спокойствието и хармонията на природата, които няма как да не ви подействат зареждащо. Освен това са предвидили и забавления за вас, които можете да поръчате пожелание – туристически походи до пещера Лепеница и средновековната крепост Цепина, покоряване на близките върхове – Елин връх и Голяма Сюткя, велоразходки и много други.

Относно настаняването – без никакви забележки съм. Обикновено подобни селища, които са по-далеч от града успяват по-трудно да открият качествен персонал, но тук нещата бяха идеални. Особено много ми хареса сутрешната закуска – домашни родопски мекици, естествено сирене, произведено отново в планината, конфитюр, чай, прясно мляко и други вкусотии, които ме върнаха в детството.

Екологичното селище е идеално ако сте с приятели или пък приятелски семейства и желаете да почивате заедно. Вилите до Цигов чарк и Велинград са изключително просторни, обзаведени са луксозно, има идеални условия за готвене и барбекю, а накрая даже и чинии не е нужно да миете, защото съдомиалната се погрижва добре за тях 🙂

Препоръчвам ви мястото, а аз ще го посетя отново при първа възможност.

Google+ Comments