Шоу за пътуване

В моето онлайн пространство за пътешествия днес ви споделям не някой пътепис, а нещо по-забавно. То е за украинско предаване, което е с изключително атрактивен сюжет и повече от 10 години е на екран. През последните няколко усилено се пренася и в платформите за видеа и чак се чудя защо толкова късно разбирам за него. Пиша ви за телевизионната програма „Орёл и решка“ – вие чували ли сте за нея?

В превод името се превежда като „Орел или опашка“, а може и по-буквално – глава или опашка. Причината е в механизма на случване на пътуванията. Всяко предаване е насочено към определена чуждестранна дестинация. Има двама водещи, които пътуват и запознават зрителите с интересни и традиционни места от всяка държава. Но когато още са на летището, двамата хвърлят монета. Защо?

Двамата водещи залагат на ези или тура – съответно на главата върху монетата или задната ѝ стана. Този, който победи с ези, взима карта с неограничени средства. Така може да покаже луксозната страна на мястото, на което се намира. Загубилият пък е принуден да изкара 2 дни само със 100 долара. А съгласете се, че някои дестинации са доста скъпи и това буквално са дребни пари.

В момента се записва 27 пореден сезон на „Орёл и решка“, като предаването също ще носи своето уникално подзаглавие. Аз успях да изгледам доста от сериите на шоуто за пътуване и мисля, че едни от най-забавните е сезонът „Земляне“ с Кирилл Макашов и Мишель Андраде. Оставям ви линк под статията и ще издам, че епизодът е за България – може би и затова ми стана толкова любим.

Ако и вие се сещате за травъл блогове, за забавни програми по чуждестранни телевизии или влогове, не се колебайте да ги споделите в коментар. Мисля, че тук успяхме да изградим едно пътуващо общество, което е отворено към новото и различното.

Орёл и решка – видео

Google+ Comments