Стрийт снимки при пътувания

Замислих се каква тема, свързана с пътуване, не съм засягал в блога. След обстоен преглед на материалите, осъзнах, че не съм давал повече подробности относно снимките. Зная, че в момента всеки има хубав телефон, с който може да направи чудесни фотоси. Но ако пътувате и искате да уловите емоцията на мястото?

Именно за тези моменти се опитах да събера полезна информация. И както често се случва, това, за което си мислиш, те открива. Така и при мен се случи, че попаднах на клип с ценни съвети от уличен фотограф. Той снима с фотоапарат, но мисля, че идеите, които споделя, са приложими и с всяко друго снимачно устройство. Дори самият споделя, че най-добрият апарат за снимане е този, който вече имаш.

За да перифразирам част от информацията, ще напиша, че най-важното условие е първо да се огледате къде се намирате. След това трябва снимачното устройство да е подръка. След това е необходимо да се влезе в тълпата, а когато се пренаситите – да се дръпнете отстрани и да наблюдавате. Важно е да се следят хората и това, което се случва с тях.

Относно заснемането на хубава светлина, играта с нея, търсене на добри позциии и ракурс – споделям ви директно видеото. То е на ютубъра Faizal Westcott. Може да разгледате канала му с други полезни съвети. Гарантирам, че ще ви бъде забавно и полезно. Enjoy!

Google+ Comments