Здрави на път

За да бъде всяка една ваканция незабравима, е необходимо преди всичко останало да сме здрави. Всъщност това услови е валидно и за всяка друга сфера от нашия живот. Ето защо ви давам няколко ценни съвета как да запазите здравето си по време на път, за да прекарате наистина невероятно и запомнящо се.

Не забравяйте, че при всяко пътуване е необходимо да носите със себе си здравната си книжка. Ако напускате пределите на страната, то извадете европейска здравна карта или пък ако сте в по-специфична и отдалечена държава, проверете какви здравни документи ще са ви необходими. Никой не отива нa почивка с мисълта, че може да му се случи нещо лошо, но е добре да имате предварителна застраховка, която да ви осигури спокойствие.

В себе си трябва задължително да носите лекарства от първа необходимост. Това са аспирин, аналгин, алергозан, хапчета при диария, капки за нос, хапчета при гърлобол, витамини и дори успокоителни. Препоръчително е да имате медикаменти, които да ви помогнат да стопирате още първите симптоми. По този начин си осигурявате не само по-бързо възстановяване, но и си гарантирате превенция срещу най-често срещаните вируси.

Подбирайте правилно и източниците си на храна и напитки. Най-често по различните екскурзии се забелязват стомашни проблеми, причинени от бактерии. Винаги пийте течности от бутилки, хранете се от добре реномирани ресторанти, не консумирайте прекалено екзотични храни, мийте си ръцете преди хранене и не преяждайте.

Като за финал ви напомням да спите достатъчно дълго, за да възстанови организма силите и енергията, загубени в емоциите от деня. Пийте достатъчно вода, бъдете активни и отговорни.

Знам, че не откривам „топлата вода“ с казаното до момента. Припомням ви отново тези важни съвети, за да не ги забравяте и при всяко пътуване да ги спазвате. Чрез тях ще успеете да си гарантирате една спокойна почивка.

Google+ Comments