3 неща, без които пътешественикът не може!

Каквото и да си говорим да си ПЪТешественик си е цяло изкуство. Не само защото трябва да се научиш как точно да пътешестваш, но и да развиеш полезни умения като това да носиш съвсем малко, но полезен багаж, да го сгъваш на 16, да си организиран, асоциативен и адаптивен и да умееш да импровизираш във всяка ситуация.

Днес сигурно се чудите кои ли ще са тези 3 неща, без които всеки един пътник не трябва да се разделя. Помислете за 2 минути. Какво е първото, което ви идва на ум? Туристически сандали? Добре… но едва ли те са най-важното – кецове също ще свършат работа. Фотоапарат? Целите се близко, но не съвсем. Карта? Топло, топло. Раница? Е, то оставаше пътешественик без раница! Съвсем не познахте.

Където и да пътувате – на по-близо или по-далеч, никога не забравяйте и проверявайте само тези три неща:

1. Лични документи – лична карта, международен паспорт, разрешително, виза, билет… Те ви легитимират и каквато и случка да ви застигне можете чрез тях да заявите вашата национална принадлежност и да се обърнете към съответното посолство за информация, убежище или помощ.

smartphone

 

2. Личен телефон (СМАРТ-фон). Малко повече Смарт, по-малко телеФон. И нека в него има всичко – GPS, за да се намерите, когато приключението ви обърка посоката, карта на улици, фотоапарат, камера и най-важното мейл и възможност да е свържете с близки и роднини, да пишете съобщения и да сте във връзка с Интернет, така че да сте в постоянен контакт с хората, които могат в дадена ситуация да се отзоват, искат да ви съобщят новина, вие искате да се похвалите или друго.

3. Пари. Каквото и да сте забравили, имате ли достатъчно пари винаги ще можете да си го набавите. Ако пожелаете можете да се върнете своевременно или да удължите ваканцията си.

1,2,3 и всичко останало е прежалимо и заменимо. Погрижете се за тези три неща като ги държите на удобно място близо до тялото си – панталон с джобове, задължително с цип, или удобна малка чантичка, която се провесва на врата, но носи скрита под ризата или тениската.

Google+ Comments