Да подбереш точния багаж е истинско изкуство

03GETAWAY-articleLarge

Представете си, че пътувате с кола – багажникът ви е с ограничено пространство, нали? А стане ли дума за влак или рейс, то мислете му на онзи голям куфар, с който тръгнахте, защото вие ще си го дърпате! Най-трудно е, когато летите със самолет, понеже… представяте ли си, можете да носите само ръчен багаж, а чекираният не бива да надвиша строго определени граници. А ако отивате на поход в планината, знаете ли, че всеки грам в повече или по-малко е от значение за физическото ви състояние? Сега осъзнавате ли колко е важно умението за правилно събиране на багаж? Толкова, че може да ви спести ядове, умора и пари!

Знаете ли какво правя аз, когато ми предстои пътуване? Взимам си т.нар. ми survival kit. Това е моят несесер, в който си държа всичко необходимо. Малко гребенче за коса, кутийка за четка за зъби, компактен размер паста за зъби, сапунче тип хотелски размер, няколко клечки за зъби и клечки за уши, хванати с ластик, миниатюрна тубичка с душ гел и шампоан 2 в 1. В същия несесер си държа швейцарското ножче, кибрит и малко фенерче, с които никога не се разделям, отивам ли далеч от дома. Ако съм се запътил към планината, задължително добавям челник, компас, дъждобран и кенче с карабинер. Имам също една малка кърпа за лице, която се сгъва и прибира супер компактно. Хубавото на целия ми сет е, че съм го изпробвал многократно. Знам, че там няма нищо излишно и същевременно съдържа всичко необходимо. Оттам нататък ми остава само да добавям багаж в зависимост от ситуацията и продължителността на пътуването ми, както и да си събера дрехи, обувки, допълнителни екстри, книга (евентуално) и т.н.

На всеки, който обича да пътува и се отправя дори за два дни през уикенда нанякъде, препоръчвам да си има подобен ready-to-use сет. Ще видите колко е удобно в действителност и колко време ви спестява при всяко последвало окомплектоване.

Google+ Comments