Да стегнем багажа бързо и лесно

Обожавам да пътувам, но едно от най-досадните ми неща, а вярвам и на повечето от вас, е опаковането на багаж. Куфарът все се оказва малък да побере всичко предвидено за почивката. В повечето случаи пък взимам все непотребни, вместо практични дрехи и аксесоари.

Затова, представете си какви смесени емоции изпитах, когато разбрах, че приятелите ми са планирали да заминем на спонтанно уикенд пътешествие. Времето щеше да бъде блакосклонно, позволяващо дълги разходки и студени коктейли, а багажът – не ни трябваше повече от една раница. Големият въпрос беше какво да сложа в тази раница.

Потърсих помощ в интернет и попаднах на доста добри съвети за организиране на багаж в компактни размери. Сега раницата ми е опакована, а аз съм готов за приключение. Преди да тръгна имам малко време, в което да ви предам от личния си опит за бързо и лесно приготвяне на багаж.

Разпределението на раницата или пътната чанта е от най-голямо значение за количеството багаж, затова аз започнах първо от там. Избрах си такава, която е с повече отделения, за да не смесвам обувките, бельото и изгладените дрехи.

Облеклото си подбрах в неутрални цветове. Прочетох, че по този начин се създават максимално количество тоалети, без да мислиш как да ги комбинираш. Хубавото на лятото е, че позволява дънкови панталонки, например, да се носят през деня с тениска, а вечер с ефирна ризка. Ето защо тук важи правилото: За всяка долна част от облеклото – две горни.

Обувките винаги са заемали твърде много място в багажа ми, затова за този уикенд се ограних с два броя. Взех си удобните еспадрили и задължителните за лятото джапанки, които не заемат излишно пространство.

За пътуването си подготвих несесер с тоалетни принадлежности в мини опаковки. Заложих само на изпитани марки и продукти, които използвам в ежедневието си и знам, че ще ми потрябват.

При подреждането започнах първо с по-обемните дрехи и аксесоари, а по-леките сложих най-отгоре.

Е, това е от мен. Тръгвам към поредната уикенд авантюра, за която скоро ще разкажа.

Google+ Comments