Да пътуваме около вкъщи

Скъпи приятели, предвид обявяването на пандемията и ограничаването на пътуванията извън границите на страната ни за неограничен период, ми хрумна едно предизвикателство. Да, иска ми се да разведря ситуацията с нещо, което да повдигне духа ни и да ни енергизира.

Тъй като вече отпаднаха мерките за въведените КПП-та и свободно можем да пътуваме из България, ми се иска да ви попитам колко добре познавате района, около който живеете? Знам, че въпросът ми е двусмислен – тук говоря едновременно за периметъра около жилището ви и за този около населеното място.

В момента на книжния пазар има доста пътеводители за забележителностите и малко познатите места в прекрасната ни държава. Може да се възползвате с някои полезен съвет от тях или да планувате по-далечна ваканция. Но моята идея е да изберете произволна посока, която е съвсем близо до вас, и да откриете сами някое чудно местенце. Възможно е да не се увенчаете с успех още от първия път, но пък ще ви остане споменът и емоцията, че сте били изследователи.

Ако все още имате притеснения относно пътуването извън населени места, то ви препоръчвам да разгледате района около жилището си. Предполагам, че сте запознати с квартала и всички удобства, които предлага. Но пробвайте да излезете навън спокойни, без напрежение и бързане, огледайте се навсякъде. Гарантирам ви, че ще откриете нови релаксиращи местенца и дори такива за арт снимки.

Сега имаме чудесната възможност да направим нещо полезно, да намалим оборотите от забързаното ни ежедневие и да изучим не далечни дестинации, а най-близките ни. Аз вече започнах своето ново приключение и скоро ще ви споделя резултатите от него.

Google+ Comments