Каскадата на водопадите и много дъжд

С група приятели решихме да си направим пътуване за почивните дни и начертахме пътят ни да минава през няколко основни дестинации – Каменните гъби, Перпирикон, Дяволския мост, Смолян.

Времето беше чудесно и се наслаждавахме на почивката си. Каменните гъби са много интересни варовикови образования, които са под формата на гъба и сами по себе си са много интересни.

Ако решите да посещавате Перперикон и никога преди това не сте били там, ви препоръчвам да си платите за беседа и екскурзовод. Парите не са много, но хората са изключително интересни с фактите, които ви казват за мястото. Защото в противен случай ще гледате едни камъни и няма да разберете точно какво представляват.

Последва Дяволският мост, който е много интересна османска архитектура, а ако се вгледате в камъка под моста и неговото отражение във водата, ще видите дявола.

И ето, че надвечер пристигнахме в една къща за гости в Смолян, чиято стопанка ни беше приготвила невероятни традиционни гозби от които си облизахме пръстите. Невероятно гостоприемство, което никога няма да забравим.

Планът за втория ден беше да се качим на каскадата на водопадите. Времето този път не беше с нас и на средата на пътя ни заваля много силен дъжд. Замислехме се дали да не продължим, но гръмотевиците бяха много силни и тръгнахме на обратно. Стана хлъзгаво и опасно, което разбира се не беше приятно, а на края на пътешествието ни наобратно бяхме чисто мокри.

Но пък за сметка на това чаят с коняк беше приказен.

Google+ Comments