Къща на село – мечта и реалност

Измежду всички пътувания, все ти се иска да се прибереш у дома. Но къде е това? От години със съпругата ми имаме мечта – да си купим къща на село и да се порадваме на тамошния живот, битов и реален. Нашето желание се превърна в реалност. Колкото и да се радвам обаче, то все пак има няколко момента, за които искам да ви подготвя, ако и вие мислите за подобна стъпка.

Едно от най-красивите неща на къщата е дворът. В модерните ни времена той е покрит с райграс и цветя, а някъде там има няколко корена зарзават. За да се получи тази идеалистична гледка, то не забравяйте за полагането на усилия за поддържането му. Дори да имате капково напояване за тревните площи и лехите, то все пак ще трябва да чистите от плевели, да пръскате и торите. А косенето на райграс трябва да е поне два пъти седмично, защото иначе ще стане джунгла.

Следващият важен момент са съседите. Както навсякъде, трябва да се съобразявате с тях. Но не е много сигурно, че те ще го направят. Гледането на животни е може би най-големият проблем и не защото могат да ви събудят, а заради миризмата, която излъчва тяхната тор. Усеща се най-силно през нощта или по обяд. Споделям го от личен опит.

Но както казва жена ми, това са дребни кусури на фона на това, което получаваш. Спокойствието, просторът и възможността да създаваш и да имаш свободата да действаш. Просто да си себе си. Къщата на село е отговорност, но и благословия. Тя е за тези, които искат да са самостоятелни и не се притесняват от работа.

Google+ Comments