Първият полет

Скъпи хора, ще споделя с вас една лична история, която роди този текст. Той е за пътуванията и най-вече за първият полет. Колкото и да не ми се иска, вярвам, че на много хора им предстои тази емоция и затова е необходимо да са подготвени за нея.

Моето първо качване на самолет беше преди години, а дестинацията бе уикенд в Брюксел с приятели. Нискотарифна компания, без багаж и с готини хора. Бях спокоен, защото в групата ни имаше доста пътуващи, които бяха наясно. И въпреки това се случи нещо притеснително – малко преди Брюксел се появи мъгла и самолетът не можеше да се приземи 3 пъти.

Настана бунт и смут едновременно, защото правихме последен опит или отивахме на друго далечно летище. Аз не се притеснявах толкова от промяната, а от непрестанното снишаване и издигане, което се отразяваше не много добре на вестибуларния ми апарат. Както и да е, успяхме да кацнем, а уикендът беше чудесен.

Тази случка не ме притесни и даже ми даде стимул да продължа да прелитам мечтите си. Постепенно се образовах как се пътува с багаж и как се прекачва. Въпреки че искам много да изпратя родителите ми на почивка в друга държава, зная, че те се притесняват да летят сами – знаете езикови бариери и прочие.

Това бе и причината да се мобилизирам и да намеря синтезирана информация за всекиго. Подбрах ви клип със субтитри и много видео и говорни обяснение. Надявам се за всички с предстоящ първи полет да е полезно!

How To Navigate Your First Time Through An Airport: A Beginner’s Guide – YouTube

Google+ Comments