Най-добрият плаж в България

Този материал може би трябваше да бъде включен в блога още в началото на лятото. Но както казват хората – по-добре късно, отколкото никога. Затова в края на лятото се пригответе да прочетете за най-предпочитания плаж в България и един от 50-те най-добри в света. Заинтригувах ви, нали?

За ваша изненада това няма да е нито Градина, нито Синеморец, нито Иракли. Въпреки че тези дестинации са изключително посещавани и определяни от нас като едни от топ местата по Черноморието, то има и други класации и критерии за това. Аз попаднах на тази на Big 7 Travel. Това е онлайн туристическа платформа, която всяка година излъчва своите 50 фаворита за плажни дестинации по света.

Огромно щастие за мен бе да прочета, че и България има своето отредено място там. То е 38-о и принадлежи на Златни пясъци. От сайта определят водата за изключително чиста и кристална, а пясъка – ситен и бляскав. Явно не случайно името на курорта е с точно такова значение. Затова ако още не сте били на море или се чудите доготина къде да отидете, може да посетите дестинацията.

А сега сигурно се чудите и кой е най-добрият плаж в света за настоящата 2021? Тук изненадата за мен бе голяма, защото не е някое тропическо място, а именно Норвегия. Плажът се казва Ваерой и е част от Лофотенските острови. Може да проверите за снимки в Google и ако ви допадне, да го отбележите като следваща вълнуваща дестинация за посещение.

И като за финал от класацията изваждам още две страни, които са изключително близо на България и влизат с цели два плажа. Това са Гърция и Хърватия. В южната ни съседка може да посетите остров Миконос и по-конкретно Псару, както и остров Крит и неговия плаж Елфониси. Хърватските плажове Ягодна, намиращ се в Хвар и Златни рат, който е на остров Брач, също ви очакват.

Google+ Comments