Космическо пътешествие

Докато ние се тръшкаме, че не може да пътуваме в съседни държави и че има хиляди ограничения, то човечеството напредва – излита в Космоса. Това не е някаква шега или закачка, а реалност. Тя не е в следствие на събитията от предходната година, а по-скоро е свързана с възможностите и мечтите на наистина богати хора.

Докато само сме си представяли, че космическият туризъм е възможен само филмите, то днес вече сме една крачка по-близо да осъществяването на тази цел. През този месец Брансън, основателят на „Върджин груп“, излетя в космическото пространство. Той се превърна в първия цивилен, който напуска Земята. След няколко дни се очаква и неговият най-голям съперник, бившият управител на Amazon – Безос, да направи същото.

Чрез своите действия те се превърнаха в първите хора, които са излезли извън орбитата и са видели планетата ни от високо. Макар полетите да са краткотрайни и да са само за 10 минути, то инвестицията в тях е огромна. Точно затова и шумът около тях трябва да е голям. А какво по-впечатляващо от най-младия човек и най-възрастния заедно с още милионери да излетят?

Изводът, който може да си изведем, е, че това е само началото. Щом хора от всеки слой и възраст могат да го направят, значи ще стане масово. Представяте ли си, след няколко години не да четете за забележителности в моя блог, а за планети и звезди? На мен ми звучи като научнофантастичен филм, но пък технологиите много напреднаха.

Колкото и обаче да обичам пътуванията и адреналина, имам мнение за Космоса. Смятам, че все пак трябва да имаме някаква физическа и психическа подготовка, ако искаме дори само да зърнем Земята и необятното пространство около нея. А това са финанси, и то много. Въпреки това следете компаниите засега само на Безос и Брансън, защото често пускат билети на търг. Така може да сте следващия, за който да пишат и знаят милиони хора по света, че е напуснал земята.

Google+ Comments