Нова година, нови пътешествия

С настъпването на новата 2020 година си пожелавам най-вече здраве, но и повече време, повече средства и повече самолетни билети до непознати дестинации. Както знаете страстта към пътуването е за цял живот и веднъж появи ли се, никога няма да изчезне.

Любопитството ми и желанието ми да се докосна до нови култури винаги са ме водили към следващите приключения. Реших и през настоящата година да не изневерявам на себе си и да продължавам в същия дух.

Изградих си стратегия за пътуванe и местата, които ме очакват (или аз ги очаквам с трепет). Целта ми оттук нататък е да посещавам различни държави всяка година. Не ми се иска просто да отбелязвам с кламер даден град и да кажа, че съм видял цялата страна. Концепцията ми е да успея да посещавам колкото се може повече градове, за да се докосна до духа на местните.

Обръщам специално внимание, че препускането през градовете също не е опция за мен. За да съм напълно сигурен, че посещението е било ползотворно, трябва времето за него да е било съобразено с броя на забележителностите и големината на града. Затова за някои места мога да отделям по ден, за други – два, а за трети– дори три или четири.

Целият този план е съобразен, разбира се, и с отпускат ми, и с финансите, които разполагам. Предвидливо си съставих списък, който съдържа държавите с приоритет – тези, към които изпитвам най-голям афинитет и които ме привличат с чара си. Засега се очертават две прекрасни дестинации.

Може да се каже, че това е новогодишното ми желание и се надявам наистина да успея да го сбъдна. А вие направихте ли си своите планове за почивки, ваканции и незабравими спомени?

Google+ Comments