Музеят на мадам Тюсо

tussoeТака и така сме в Лондон, че и на Бейкър Стрийт, няма как да не отскочим до едно от емблематичните места на английската столица.

Със сигурност сте чували за тази дама и за музея й стотици пъти, защото той се причислява към световноизвестните забележителности. Но друго си е да го разгледаме по-подробно, пък макар и не съвсем реално. 🙂

Музеят има седем филиала – в Ню Йорк, Амстердам, Б  ерлин, Хонконг, Лос Анджелис, Лас Вегас и Копенхаген. Щаб-квартирата, така да се каже, обаче си остава в Лондон. Тук е събрано най-голямото количество от експонати – над хиляда.

На това изключително място вие може да се потопите в атмосферата на различни епохи, като на живо да видите знаменитости от цял свят, правителства на различни държави, а също така и “виновницата” за всичко това.

Преминавайки от стая в стая, вие ще се срещнете със звезди на шоу бизнеса, спортни герои, персонажи от филми, телевизионни звезди, модни корифеи, кралски особи и учени – всички, за които само сте чели в списания или сте гледали по телевизията.

Около всички тях има специален стенд с биографията им. Така например може да научите повече за Айнщайн, да преминете през тест за интелигентност или просто да се докоснете до великия учен.

Или пък да се снимате с талантливата и скандална Ейми Уайнхаус. Да разгледате отблизо Шерлок Холмс. Да пофлиртувате или да почерпите опит от главния герой на всички женски списания – Джордж Клуни. Може да разкажете на познатите, че ви се е усмихнала самата Кристина Агилера. И още, и още…

А когато се уморите от суетата и от общуването със знаменитости, за разнообразие може да се отправите към най-популярната стая – на ужасите. Там пребивават фигурите на най-известните убийци, крадци, тук е изложена и истинска гилотина. Смята се, че тази стая е омагьосана – даже и при известния пожар преди години тя оцелява.

Реализъм и загадъчност на едно място – странна комбинация. Но това представлява тази прочута експозиция и си струва си да се види – със сигурност.

 

Google+ Comments