Нова Каледония

Нова Каледония е един уникален остров, който е представлява е територия принадлежаща на Франция. Няколкото острова с административен център Нумеа се намират в Тихия океан. Нова Каледония е третия по големина остров след Папуа Нова Гвинея и Нова Зеландия и отстои на около 1500 километра от източния бряг на Австралия.
Смята се, че Джеймс Кук е бил първият стъпил на острова европеец. Самото име Каледония идва от името на Шотландия в древността. И до ден днешен канаките (местното население) се опитват да спечелят своята независимост и да се откъснат от Франция като отделна държава.
От единия до другия бряг, Нова Каледония разполага с удивителни пейзажи. В югоизточната част на Нумеа е съсредоточена икономиката и по-голямата част от населението на Нова Каледония. Крайпътни кафета, изискани бутици и плажове осеяни с палмови дървета придават на града усещането за френска ривиера, а отпускащият въздух и синьото небе навяват тихоокеанска атмосфера. Едно от най-интересните неща освен невероятните природни гледки е гмуркането. Без значени дали сте начинаещи или напреднали в гмуркането, ще можете свободно да практикувате любимото хоби. Гмуркането ви ще бъде едно запомнящо се преживяване достигайки до многообразието от корали и интересни видове риби, оцветени с ярки цветове. Водата там в винаги между 20 и 26 градуса, което позволява да се наслаждавате спокойно на гледката.
Остров Нова Каледония

Google+ Comments