Онлайн справки за почивка… къмпинг на плажа или Гранд Хотел в Банско?

Една от най-често вписваните теми покрай наближаването на отпускарския сезон е къде ще прекарате почивните си дни. Няма да ви повярвам, ако кажете, че не отделяте поне малко време да се информирате от страници и форуми за дестинацията, която сте избрали. Най-неприятният момент е сблъсъкът с всевъзможни потребителски мнения –  от крайно положителни до крайно отрицателни за местност, хотел или услуга.

Днес смятам да хвърля светлина върху въпроса като насоча вниманието ви към някои особено важни моменти, които в повечето случаи хората не забелязват.

Да вземем за пример един от най-известните хотели – Гранд Хотел Банско със собственици Паскал Дойчев и Андон Атанасов. Давам него, защото съм го посещавала, а и коментарите са точно като извадки от учебник по туризъм по темата за немарливостта на гостите. По тях можете направо да учите психология на туриста… 🙂

grand-hotel-banskoКогато правим онлайн справка за почивка правилото е следното: бъдете винаги, винаги, винаги  подозрителни и преценявайте за какво точно се отнасят дори и най-негативните мнения. Помнете и да проверявате информацията си поне в три източника.

Дълго съм се смяла на коментари за честото прибиране на кърпите или чистенето на стаята. Бъдете най-подозрителни относно такъв тип. Мнозина са хората, които пропускат да прочетат допълнителни материалите, положени с брошурите за ползване на различните услуги, фитнес, барове и спа. Именно там са записани инструкциите за това какво трябва да направите, ако искате стаята ви да бъде по-често почиствана, сблъскате се със счупена вещ, която гостите преди вас са повредили и персоналът не е забелязал (Повярвайте, гост, направил беля е изключително креативен в покриването й. На никого не му се плаща допълнително за нанесени щети!!!). Към материалите обикновено е прикачена картонена закачалка за дръжка на врата, с която да сигнализирате, че искате стаята ви да бъде почистена. Но само да я закачите не е достатъчно! Камериерките чистят стаите по сигнал. Т.е ако имат 20 сигнала преди вас ще бързат да изпълнят тях, затова задължително се обадете и на рецепцията, като предварително отбележите, че сте закачили необходимия знак. За всякакви други повреди, слезте лично и се уверете, че рецепциониста ще проведе разговора с техническия екип пред вас.

Освен това много пъти съм ходила в хотели, където съм чакала за настаняване повече от час. Познато, нали? И по този тема ще срещнете често негативни коментари. Някои избързват да обвинят в мудност персонала. Истината е, че за спа хотелите закъснението е нормално. За него винете единственото гостите преди вас. В туристическия бизнес се знае, че гостите се надяват да ползват още веднъж услугите спа, точно преди часа на напускане. Затова не освобождават стаите навреме. В много хотели (в Хисаря например) ще забележите, че за да избегне това неудобство Хотелиерът налага мярка за плащане на целия следващ ден, ако гостът не освободи стаята до 30 мин. или час след уреченото време…

Такива са масово негативните коментари в мрежата. Дори за Гранд Хотел Банско. А като гост, който се занимава именно с туризъм, ще кажа, че това е един от малкото хотели, в които съм съм релаксирала на макс. Не мога да намеря нещо, за което да се хвана… приятният престой е гарантиран на 100 %.

Google+ Comments