Дразнещите италиански навици

Един блог за пътуване не може да има само статии за дестинации, а е време да започна да пиша за културните особености на нациите и нещата, които ни карат да си тръгнем заричайки се, че няма да се върнем или пък да замечтаем отново да стъпим в някоя държава.

Днес ще започна с малко по-забавна статия. Ще пиша за три от ужасните навици на италианците, които няма как да не сте забелязали, ако сте пътували из Ботуша.

Няма как да не започна с най-явното – ужасният шум, който вдигат. За италианците няма скрито-покрито. Карат ли се и съседите трябва да научат. Според ли  – половината квартал трябва да вземе мислено отношение, а искат ли да се обяснят в любов – целият град трябва да разбере. Добрата новина тук е, че горещата им кръв не може да се сравнява с тази на испанците, така че … можеше да бъде и много по зле.

Номер две слагам на италианската готварска гордост. Никога, ама никога не си позволявай да говориш на италианец за храни или да му даваш съвети за приготвянето им. Това не е мит – италианците превъзхождат всяка друга нация по процент на мъже готвачи сред населението. Така че тихо, дами, само се наслаждавайте.

Трето място отдавам на флиртовете. Италианците са най-големите свалячи на света. Чак ти става отегчително, че на повечето места види ли италианец хубава жена, задължително я прави обект на вниманието си. От толкова свалячи на едно място не можеш да си изпиеш спокойно чашата с вино! Лоша идея е да се отдадете на любовна авантюра, защото никога не знаете дали няма да попаднете на мъж с много дълга любовна история, който или ще ви разбие сърцето и ще ви докара някой друг здравословен проблем. Тука стъпвате на пръсти и с повишено внимание 😉

Ако се сетите други дразнещи навици, пишете в коментар. Аз продължавам с търсенето на интересни истории за статии.

Google+ Comments