Пътувай мъдро

Тежката истина е, че на много от нас ни се иска да пътуваме, но трябва да сме много внимателни как го правим. Всички знаем, че разликата между цените в България и в другите европейски страни е значителна и на нас дори една разходка до Гърция ни излиза двойно заради разликите в паричната стойност на лева и еврото.

SmartTravelMainCarouselТова означава, че за да пътуваме мъдро, е хубаво да мислим за пътуванията си по-отрано. Какво имам предвид? Така или иначе не можем да изравним лева и еврото, нека поне се погрижим да ни вземат по-малко левове. Не е невъзможно, не бързайте да скачате веднага.

Имам едни приятели, които доста изгодно си резервираха двупосочен полет до Рим заедно с няколко нощувки в хотел, който им беше на 20 мин. разстояние пеша от Колизеума. Къде е ключът към загадката ли? Платиха си шест месеца по-рано и се възползваха от големи намаления! Бяха си двамата, а не в група и разполагаха с цялото време на света, за да обикалят из италианските забележителности по 14 часа на ден и дори повече. Посетиха толкова много места, колкото можеха, но си прекараха супер. Върнаха се доволни и щастливи. Тяхното пътуване беше планирано от рано, имаха време да уредят всичките си задължения без да оставят нищо за последния момент и да заминат спокойни. Това е другият ключ към мъдрите пътешествия. Да знаете, че никой и нищо не ви чака. Че можете изцяло да се отдадете на релакс и нови преживявания.

Google+ Comments