Забравените сметки– платени към ЕОС

Никога досега не ми се беше случвало да се свърже с мен агенция за събиране на вземания, по простата причина, че съм била изрядна в плащанията си навсякъде. Както се случва обаче с комуналните услуги,  оставила съм няколко сметки към телефона на сина ми неплатени. Той наскоро замина за чужбина, но забравихме да спрем таксите, вървящи по телефона. За съжаление, без номерът да се ползва са начислени последните 6 месеца от договора, за които не е било платено. Не че сумата е колосална, но напълно бях изключила за тази СИМ.

debt

Е, докато преди седмица с мен не се свърза по телефона момиче, което се представи като служител на ЕОС Сървисис – компания за управление на вземания. Тя беше много вежлива, обясни ми внимателно откъде точно са задълженията ми, за кои месеци, даде ми много детайли. Направихме договорка да се разплатя по старото задължение към телекома на следваща заплата. Учудих се как от фирмата приеха без никакви възражения моето предложение, и ми се довериха, че ще се отнеса максимално коректно с тях, както разбира се и направих.

Прииска ми се да ви похваля ЕОС Сървисис, понеже останах доволна от личния начин, по който се отнесоха с мен, по-късно разбрах че и съуправителката на фирмата – Райна Миткова – Тодорова е председател на Асоциацията на фирмите, които събират вземания. Нищо общо с това, което вероятно сте чували досега за подобни фирми и техните методи, което ме изненада много приятно.   Определено това е и единственият правилен начин да се работи в една такава по-чувствителна сфера, като събирането на вземания.


Google+ Comments