Прекрасната Андора

Андора е малка европейска държава, разположена в Източните Пиринеи планини между Франция и Испания. Въпреки своята малка площ, тя е известна с много характеристики, които я правят привлекателна и „прекрасна“ дестинация:

Отличава с великолепни планински пейзажи, кристално чисти реки и езера, както и разнообразие от диви животни и растения. Това прави държавата идеално място за обичащите природата туристи и хора, които харесват планински спортове като ски и планинско колоездене.

Андора е известна като популярна туристическа дестинация през цялата година. Зимата тук е време за ски и сноуборд, с добре развити зимни курорти. През лятото туристите могат да се насладят на планински турове, преходи, колоездене и риболов.

Малката държава има интересна история и културно наследство. Счита се за една от най-старите парламентарни демокрации в света, със създаването на своя парламент (Совет на Ла Велла) през 1419 г. Град Ла Велла, столицата на Андора, предлага старинна архитектура, уютни улици и интересни музеи.

Тя е известна с ниските данъци и облекчена данъчна система. Този аспект привлича много хора и компании, които искат да се възползват от данъчните преференции на страната.

Големите търговски центрове и магазините с безмитен режим правят Андора привлекателна за шопинг туризъм. Тук може да се намерят стоки като електроника, парфюми, облекла и др. на по-изгодни цени.

Предлага смесица от природни красоти, туристически възможности и исторически забележителности, които правят тази държава малко, но уникално и „прекрасно“ място за посещение.

Google+ Comments