Виртуални обиколки

Сега, когато сме у дома, много от нас не могат да пътуват физически и да опознават света и неговите чудеса. За да облекчите обаче този вътрешен пътешественик, ви представям повече от тринадесет дестинации, които да посетите от екрана на мобилния си телефон и от уюта на креслото.

За това пътуване не ви е необходим паспорт, а само приложението Google Maps, инсталирано на нашия мобилен телефон или пък използвано чрез интернет на компютър или телевизор. По този начин ще успеете да посетите и да се насладите на 360-градусова гледки на множество дестинации, които са често във въображението ви. Те са екзотични, познати, но представени от една друга перспектива.

Останете вкъщи, а аз ви пожелавам приятно виртуално пътуване!

Южна Америка. Насладете се на виртуална обиколка по Амазонка. После се отправете към Мачу Пикчу в Перу. След това в Галапагоски острови в Еквадор и в Папагалски парк в Летисия.

Северна Америка. Там ви очаква чудото на Гранд Каньон в САЩ. После виртуално вижте Интернационална космическа станция. Насладете се и на Чърчил – столицата на полярните мечки в Канада. Преминете по поречието на река Колорадо в САЩ и се отправете към следващия континент.

Европа. Първата ви спирка несъмнено трябва да е Айфеловата кула в Париж, Франция. След това се изкачете до Мон Блан – отново във Франция. Преминете през Алпите. После разгледайте скандинавските страни. Разбира се, може да обиколите и всички забележителности в България или пък в друга любима страна.

Азия. Несъмнено се отправете към Бурж Халифа в Обединените арабски емирства. Онлайн лагерувайте в базов лагер на Еверест в Непал. Посетете Тадж Махал в Индия. След това поемете малко по на юг – Големият бариерен риф в Австралия.

Африка. Тук несъмнено посетете стадион FNB в Йоханесбург, Южна Африка. Следват пирамиди в Гиза в Египет. После Национален резерват Самбуру в Кения.

Google+ Comments