Виртуално пътешествие

Днес искам да поговоря за нещо малко по-различно, но, по мое мнение, доста интересно.

Вероятно сте чували за VR – устройствата за виртуална реалност, които ви позволяват да се потопите изцяло и да се движите из виртуални светове, игри и прочие. Възможно е даже да имате такова – все пак бъдещето е сега.

Е, тази технология предостави страхотна възможност за страстните пътешественици, които жадуват да обходят всеки сантиметър от света.

Гугъл създаде версия на Google Earth и по-близкия поглед с Google Street View, която е съвместима с VR сетовете на Oculus Rift и Vive. Вече можете да отидете на виртуално пътешествие до която точка пожелаете в света, да се движите из виртуалния пейзаж и да се насладите на 360 градусова видимост.

Естествено, това не може да се сравни по никакъв начин с нещата, които можете да преживеете на истинско пътуване, но не е това идеята на софтуера. Не всеки от нас има възможност да напусне работа и да прекара живота си в безкрайно пътешествие. Повечето от нас даже и не искат – можеш да имаш дом, работа и семейство и пак да пътуваш колкото ти сърце иска. Google Earth VR е добър начин да се докоснем до далечни места дори в периодите, в които нямаме възможност за дълги пътувания.

Аз лично нямам VR set, но ако някой ден, по някаква причина, се сдобия с такъв, непременно ще пробвам. А вие?

Google+ Comments