Златна Панега и Тектонски гребен

Дойде време за разходки из България. Страната ни е богата на много забележителности, прекрасни природни образувания и интересни и живописни места, които ако посетите поне веднъж в живота си, ще можете да кажете, че сте живял пълноценно (поне в това направление).

Решихме да направим пътуване до Ябланица, Ловешко, а там наистина има много интересни местности. Първото място, което посетихме в този регион беше еко пътеката на Златна Панега. Приказно местенце със сравнително лек маршрут, който за съжаление приключва изведнъж, тъй като по една или друга причина са унищожени маркировките. Но и това, което се вижда до маркираната пътека е доста приятно и живописно.

Второто място, което посетихме е Тектонския гребен в Реселец. Едно наистина впечатляващо скално образувание, което те кара да се чувстваш нищожен пред силата и могъществото на Майката природа.

На следващият ден отидохме до пещерите Проходна (позната още като Божиите очи) и Съева дупка.Наистина прекрасни и много различни места, които според мен трябва да се посетят задължително.

Цялото изживяване е в рамките на два дни, не изисква много средства и предлага истински и приятни изживявания.

Google+ Comments