5 начина лесно да проучим мястото, на което отиваме

Предстои ви екскурзия? Планували сте пътуване? Организирате поход? Ще летите извън страната? Ще шофирате през няколко граници? И в крайна сметка ще се озовете на място, където не сте били до сега… Направихте ли опит да проучите дестинацията, към която сте се запътили? Нали не възнамерявате да отидете там и да не знаете с какво се захващате? Не си го причинявайте. Предлагам ви 5 достъпни начина, чрез които да проучите мястото, на което отивате:

search-sitemap

1) Купете си пътеводител, пътепис или друга книга – особено ако ще пътувате в непозната страна. Няма как да научите всичко за дадена държава наведнъж, но пътеводителите например компилират най-важната информация, от която ще се нуждаете.

2) Свалете си приложение на телефона  – за историята на мястото, интересни факти за околността, основни изрази на съответния език, или на каквото попаднете по темата. Със сигурност ще можете да намерите нещо полезно.

3) Попитайте приятел – някой, който вече е бил там. Ако нямате такъв, попитайте приятел дали познава приятел, който може да ви помогне и да ви разкаже какво ви предстои.

4) Проучете какво пише из интернет – в крайна сметка форумите са за това, да задавате въпроси и да ви отговарят на тях. Четете лични блогове, статии, пътеписи и каквото още намерите.

5) Гледайте филми – за предпочитане документални, които показват нещата такива, каквито са.

На който и избор да се спрете, да знаете, че ще ви е от полза. Грехота е да отидете на непознато място и да не се информирате предварително какво да очаквате. Рискувате да пропуснете най-голямата атракция просто защото не сте знаели за нейното съществуване.

Google+ Comments