Белоснежни плажове и тюркоазени лагуни, или райско кътче на Земята

plajoveМалко тихо селце на западния бряг на остров Мавриций. Някога тук живеели само рибари, но началото на 70-те години носи промени – и днес от очарователно село Флик енд Флак се е превърнал в модерен, изискан и престижен курорт.

Спор няма, главният притегателен център за туристите – и през лятото, и през зимата – е великолепната плажна ивица с ослепително бял пясък. На нея можете да се насладите на ласкавите лъчи на слънцето на брега на една от най-красивите лагуни и да се изкъпете в приканващите и загадъчните й сини води. А кораловият риф, който я обгражда, като охранител спира вълните, осигурявайки приятно и безопасно къпане.

Любителите на активната почивка също ще намерят занимание по сърце – уиндсърф, ветроходство, гмуркане. Именно това е районът, в който се намират най-интересните и впечатляващи водолазите обекти – множество подводни пещери, плавателни съдове, потънали през 19 век. Покрай това Мавриций, също като Малдивите, обещава като много вероятна срещата със змиорки, така наречената риба камък, както и с крилатки.

Ако обаче гмуркането не ви привлича, можете да се полюбувате на морските красоти, разхождайки се на неголеми дълбочини пеша по морското дъно, облечени в специален костюм.

А недалече от Флик енд Флак, сред разкошна тропическа растителност, се намира резерватът за птици. В този птичи оазис, заемащ площ от 25 хектара, живеят не само над 140 вида птици, но и маймуни, лемури, костенурки, сърни и игуани. Мястото е извънредно красиво – особено по времето, когато цъфтят орхидеите.

А когато слънцето се измори и започне да захожда, ще станете свидетели на най-възхитителното зрелище – най-красивия залез, който някога сте виждали, предизвикващ учестено сърцебиене не само у професионалните фотографи, но и у всеки, който е имал шанса да попадне на това фантастично място.

 

Google+ Comments