Да пътуваме ли по празниците?

chritmas travel

Зън-зън-зън, чувам весел звън! Празниците скорострелно наближават, а с тях и почивните дни. С оглед на това, че ако си пуснем само 6 дни отпуск, ще почиваме цели 16, обзалагам се, че на мнозина от вас им минава през ума да отпътуват нанякъде. Сега, с цел да съм ви полезен, ще подбера някои от плюсовете и минусите на пътуванията покрай Коледа или оставането у дома, за да направите сами своя избор.

ПРЕДИМСТВА на Коледните пътувания:

– Разполагате с много почивни дни, а ползвате малка част от полагащия ви се 20 дни годишен отпуск.

– Можете да се откъснете от действителността за един по-дълъг период от време и да си прекарате страхотно.

– Лесно ще се организирате със свои близки, приятели, семейство, защото по това време на годината всички почиват по едно и също време.

– Имате възможност да посетите свои близки и познати, които живеят надалеч и се виждате рядко с тях.

НЕДОСТАТЪЦИ на Коледните пътувания:

– Излизат много по-скъпо, защото цените на хотелите, на самолетите и общо взето на всичко в този бранш се покачват двойно и дори тройно. Ако ще пътувате, проверете дали няма да ви излезе по-изгодно с кола.

– Студено е. Ако сте зиморничеви и предпочитате домашния уют пред камината, останете си вкъщи и на спокойствие.

– Има вероятност да попаднете в буря. Особено, ако летите със самолет нанякъде или сте избрали да почивате в планината. Има по-голям шанс да закъсате с колата или да заседнете някъде в снега.

А ако си останете вкъщи покрай Коледа и Нова година, със сигурност ще спестите малко пари, които да харчите за пролетните или летни пътувания. Изпече ли веднъж по-силно слънцето, няма да ви се седи в затворено помещение и ще имате нужда от всеки спестен лев. Така че, останалите ли си у дома по празниците, ще сте в топла и позната обстановка и ще се наслаждавате на украсата и коледната елха, които сами сте направили. Може да се изявите като домакин и да посрещнете гости, в което също се крие известен чар. Ако поканите някого с приспиване или далечен приятел/роднина току виж станете негов личен екскурзовод и му покажете забележителностите в района.

Google+ Comments