Таймаут: времето вече не е за екскурзии

cosy-feet

Ах, есен, дъждовна есен. Пак до теб опряхме, пак стана студено и влажно. А студеното и влажно време предразполага да си кажем „Таймаут“, време е да прекараме малко време у дома и да се застоим на едно място.

Не се притеснявайте обаче, няма нищо лошо да си оставаме вкъщи за по-дълго време. Това е благоприятна възможност да натрупаме екстра спестявания и да си изготвим подробен план за следващото голямо приключение. Освен това е най-подходящият момент в годината, през който да се отдадем на четене. Да, точно така, четене на пътеписи, на реални и художествени истории. Есента е страхотно време, през което да пътешестваме от креслото. Можем да гледаме и филми, да се образоваме, да събираме чужди впечатления и т.н.

Истината е, че понякога няма нищо по-приятно от една хубава и продължителна почивка. Удоволствие е да си вземем дълга дрямка следобед и да се излежавам, докато дъждът ромоли по перваза.

Знам, че пътуванията и екскурзиите са страхотни. Те разнообразяват ежедневието ни, внасят глътка свежест в рутината и разчупват статуквото, но не можем да ги правим постоянно. Всяко хубаво нещо го оценяваме по-добре, когато се откажем от него за известно време и му дадем време да започне да ни липсва. Нали така? Ето ви една основателна причина да се възползвате от лежерността на есента и да помързелувате без угризения 😉

Google+ Comments