Правилните обувки за път

Доста в блога сме коментирали темите за планиране на почивка и как най-пълноценно да оползотворим времето и парите си. Въпреки че всички тези материали са изключително полезни за начинаещи пътешественици, то съм забравил да ви спомена нещо също толкова важно. Става въпрос за обувките, които да вземем и използвам по време на екскурзията.

Ще ви разкажа накратко за най-скъпото пътуване, което направих преди около 10 години. Не говоря за хотели или храна, а за именно за обувки. Носех няколко наистина готини, които са супер за снимки и като придаващи екстравагантност на визията. Но лошото бе, че от тях имах много мазоли по краката си. Стигна се до момента, че трябваше да инвестирам не само в превръзки, но и в нов чифт. В стремежа си да не дам много пари взех обувки, които в края на деня останаха без подметка. Оттогава научих урока си и сега не излизам без най-добрите си туристически обувки.

Разхождайки се с часове из улиците на всеки град, който посещаваме именно ходенето е това, което ни позволява да видим още и още. Ето защо, дори ако търсим най-евтиния вариант за екскурзия, трябва да заложим преди всичко на удобен чифт обувки за пътуване. Нали знаете – комфортът е на първо място, за да може да осигури и приятно преживяване във всичките му форми.

Препоръчвам ви да изберете гъвкави, ергономични обувки с качествени шевове и добро покритие – като плат, велур, кожа, мрежа. Точният чифт зависи от климата, условията на почвата, при които ще пътувате и много други определящи променливи. Ако успеете да си отговорите на въпросите относно времето, сезона, движението и исканите цели, ще успеете и да изберете перфектните обувки – сандали, маратонки, лоуфъри, които да пасват на стила и удобството ви.

Google+ Comments