Ще съсипят ли медиите туристически сезон 2014?

Туристическият бизнес в България би могъл да бъде много засегнат, ако в медиите не наемат наистина специалисти журналисти, които да вършат качествено работата си. Засега сме свидетели как бавно и сигурно родните репортери се опитват да саботират сезона и съвсем безотговорно емисиите новини ги излъчва, а пресата ги публикува. Наистина не ми се ще да мисля, че всичко това е политика и някой главен редактор натиска служителите си за създаването на подобни статии или пък е подчинен на нечии интереси от високите етажи на властта. Но пък е много възможно, иначе не мога да си обясня защо искат да изгонят туристите ни.

Първо се започна с видиш ли ти „торнадо“ на родното Черноморие. Още тогава ми стана смешно, тъй като по нашите ширини няма торнада, а само смерчове и те си се проявяват честичко в морето, но почти никога не стигат до сушата. Спомням си когато бях малко момче на няколко пъти съм виждал такива и с приятелите ми бяхме много впечатлени. Така че е жалко журналисти на горе-долу моята възраст да се правят, че не помнят.

След това започнаха да ни предупреждават за мръсни плажове, ешерихия коли във водата, измамници, крадци и некачествени храни по курортите. Моя позната така се беше стреснала, че се обади на свои роднини от Полша да не идват да летуват в България.

Боже, боже! Вземете се в ръце. Нямаме нито най-чистите плажове,  нито най-красивите курорти в света, но на други места е даже по-зле отколкото у нас. Независимо това си имаме страхотни кътчета за наслажда на чужди и родни туристи с добри условия, комфорт, чистота и забавление. Аз тази година ще съм си на почивка именно тук.

 

Google+ Comments